در صورت داشتن سوال يا بروز مشکل در سايت با ما تماس بگيريد 09304293050
کتاب انگلیسی مجازی آنلاین

جستجو

کتابهاي انگليسي

نمونه سوال و کتابهای معلم جواب ورک بوک کانون زبان دانلود کتابهای فامیلی اند فرندز محل تبليغات شما محل تبليغات شما منابع آموزشی کتابهای اسپیک نو محل تبليغات شما محل تبليغات شما محل تبليغات شما محل تبليغات شما محل تبليغات شما

موضوعات

کتابهای زبان بزرگسالان
کتابهای زبان نوجوانان
کتابهای زبان کودکان
منابع آزمونهای زبان
آموزش زبان انگلیسی
دانلود نرم افزار
موبایل
بازی
فناوری - IT
فیلمهای آموزشی
انیمیشن-کارتون
همراه اول-ایرانسل
کتابخانه مجازی آنلاین
مقاطع تحصیلی
خدمات سایت
آموزش آی تی
زبان آلمانی
ترفند

به مجازی آنلاین خوش آمدید

جواب کتاب انگلیسی کانون زبان
کانال مجازي آنلاين را دنبال کنيد : Telegram Channel : @Majazionline

مقاله ای کامل درباره نحوه عملکرد صفحه کلید کامپیوتر و وظایف آنها

نحوه عملکرد صفحه کلید کامپیوتر و وظایف آنها

صفحه کلید، متداولترین وسیله ورود اطلاعات در کامپیوتر است عملکرد صفحه کلید مشابه یک کامپیوتر است!
شاید بتوان گفت که کیبورد جز لاینفک کامپیوتر بوده است گرچه امروزه با مانیتورها حساس به متن و جایگزینی کاربری کیبورد به وسیله ماوس ها به نوعی نقش صفحه کلیدها کمرنگتر شده است اما از ابتدا بدو اختراع کامپیوتر صفحه کلید هم به جز جدایی ناپذیر کامپیوتر بوده است.
صفحه کلید بعنوان قسمت وروردی کامپیوترها از ابتدا وظیفه درج اطلاعات و ورود دیتا به کامپیوتر را داشته است البته نگارنده این راهم تاکید می کند اولین خروجی مشابه کیبورد امروزی صفحه پانج بوده است، صفحه سوراخ کن که صفحاتی را بعنوان صفر و یک سوراخ می نمودند و پس از آن یک پانج خوان وظیفه خواندن اطلاعات را داشت تا وارد حافظه های کامپیوتر کند ، استادی تعریف می کرد در همان سالهای ابتدایی در دانشگاه آمریکا برای محاسبه مجموع اعداد اول بین ۱ تا ۱۰۰ پس از تحریر اطلاعات به وسیله پانچ و درج در کامپیوتر نزدیک به یک روز یعنی ۲۴ ساعت جواب را از سیستم دریافت می نمودند !!! البته در آن زمان خروجی اطلاعات مانیتور یا صفحه نمایشگر نبوده بلکه چاپگرها وظیفه نمایش اطلاعات را برعهده داشتند

انواع صفحه کلید
صفحه کلید شامل مجموعه ای از سوییچ ها است که به یک ریزپردازنده متصل می گردند. ریزپردازنده وضعیت هر سوئیچ را هماهنگ و واکنش لازم در خصوص تغییر وضعیت یک سوئیچ را از خود نشان خواهد داد.
صفحه کلیدها از بدو استفاده در کامپیوتر، تاکنون کمتر دستخوش تغییراتی شده اند. اغلب تغیرات اعمال شده در رابطه با صفحه کلید، افزودن کلیدهائی خاص ، بمنظور انجام خواسته های مورد نظر است.

متداولترین نوع صفحه کلیدها

متداولترین نوع صفحه کلیدها عبارتند از:
- صفحه کلید پیشرفته با ۱۰۱ کلید
- صفحه کلید ویندوزبا ۱۰۴ کلید
- صفحه کلید استاندارد اپل با ۸۲ کلید
- صفحه کلید پیشرفته اپل با ۱۰۸ کلید
- صفحه کلید مخصوص کامپیوترهای labtop

کامپیوترهای لپ تاپ دارای صفحه کلیدهای مختص بخود بوده که آرایش کلیدها بر روی آنان با صفحه کلیدهای استاندارد متفاوت است برخی از تولید کنندگان صفحه کلید، کلیدهای خاصی را نسبت به صفحه کلیدهای استاندارد اضافه نموده اند.

کلیدهای صفحه کلید
صفحه کلید دارای چهار نوع کلید متفاوت است :
- کلیدهای مربوط به تایپ
-کلیدهای مربوط به بخش اعداد (Numeric keypad)
-کلیدهای مربوط به توابع عملیات ) خاص(
-کلیدهای کنترلی
-کلیدهای مربوط به تایپ

کلیدهای تایپ بخشی از صفحه کلید را شامل می گردنند که بکمک آنها می توان حروف الفبائی را تایپ نمود. آرایش کلیدهای فوق بر روی صفحه کلید مشابه دستگاههای تایپ است . همزمان با گسترش استفاده از کامپیوتر در بخش های تجاری ضرورت وجود کلیدهای خاص عددی برای بهبود سرعت ورود اطلاعات نیز احساس گردید، بدین منظوراعداد در صفحه کلیدها مورد استفاده قرار گرفت .

کلیدهای مربوط به بخش اعداد (Numeric keypad)

با توجه به اینکه حجم بالائی از اطلاعات بصورت عدد می باشند ، یک مجموعه با ۱۷ کلید به صفحه کلید اضافه گردید. آرایش کلیدهای فوق بر روی صفحه کلید مشابه اغلب ماشین های حساب است.

کلیدهای مربوط به توابع F1 تا) F12 عملیات خاص(

در سال ۱۹۸۶ شرکت IBM صفحه کلید اولیه خود را تغییر و کلیدهای عملیاتی و کنترلی را به آن اضافه کرد. کلیدهای عملیاتی بصورت یک سطر و در بالاترین قسمت صفحه کلید قرار میگیرند. با استفاده از نرم افزارهای کاربردی و یا سیستم عامل می توان به هر یک از کلیدهای عملیاتی مسئولیتی را واگذار نمود.

کلیدهای کنترلی :

کلیدهای کنترلی باعث کنترل مکان نما (Cursor) و صفحه نمایشگر می باشند. در این راستا از چهار کلید با فرمت معکوس حرف T بین بخش مربوط به کلیدهای مختص تایپ و بخش عددی صفحه کلید استفاده شده است. با استفاده از کلیدهای فوق کاربران قادر به حرکت مکان نما بر روی صفحه نمایشگر خواهند بود. در اغلب نرم افزارها با استفاده از کلیدهای کنترلی کاربران قادر به پرش هائی با گام های بلند نیز خواهند بود. این کلیدها شامل موارد زیر می باشد :

- Home

- End
- Insert
- Delete
- Page Up
- Page Down
- Control -Ctrl
- Alternate -Alt
- Escape -Esc

صفحه کلید ویندوز با کلیدهای اضافه:

صفحه کلید ویندوز، کلیدهای اضافه ای را معرفی نمود. کلیدهای Windows یا Start و یک کلید Application نمونه هائی در این زمینه می باشند. صفحه کلید های اپل اختصاص به سیستم های مکینتاش دارد.
صفحه کلید یا Keyboard شامل مجموعه ای از کلید هاست که چیدمان آنها مانند ماشین تایپ بوده و شما ) کاربر ( را قادر میسازد، اطلاعات و فرمانهای دلخواه خود را وارد کامپیوتر کنید.
مبنای تعریف کاربری کلیدهای صفحه کلید در این مقاله صفحه کلید استاندارد ۱۰۴ کلید است بدین معنی که به دلیلی که صفحه کلید امروزی دارای کلیدهای متفاوت زیادی هستند آنها را توضیح نمی دهیم به کاتالوگ مراجعه کنید در این گفتار تنها به ۱۰۴ کلیدی می پردازیم که درهمه صفحه کلیدهای کامپیوتر مشترک و استاندارد است!!!!

ترتیب کلیدها و حروف ها صفحه کلیدر چه مبنایی است
ترتیب کلیدها و حروف ها بر چه مبنایی است ؟ بهترین حالت برای تایپ و ترکیبی مطلوب برای تایپ !!! اما این گونه نیست !! گفته می شود ترتیب اعداد و کاراکترها صفحه کلیدها بر مبنای بدترین حالت ممکن تنظیم شده است که مشکلترین حالت کار با صفحه کلید باشد!! چرا؟ این ریشه تاریخی دارد، استادی می گفت به دلیل تاریخی کلیدهای کیبورد بدترین حالت تنظیم شده است!!! یادتان باشد ترتیب چیدمان صفحه کلید برمبنای دستگاه ماشین تحریر بوده است یعنی از کپی چیزی که در ماشین تحریر بوده به صفحه کلید منتقل شده است !!! در آن زمان به دلیل اینکه دستگاه تایپ ، لوازم مکانیکی ماشین تحریر با استحکام پایین بوده است ترکیب کلیده گونه ای چیده شد که تایپیستها دستگاه ماشین تحریر با سرعت کمتری تایپ کنند تا دستگاه دیرتر خراب شود!! وقتی صفحه کلید کامپیوتربه عنوان یک قطعه جانبی به کار گرفته شد برای حفظ استاندارد و راحتی کار کاربر با توجه به عادت قبلی و همچنین رعایت استاندارد از استاندار قبلی AQW استفاده کردند ، و به مرور گرچه از نظر استحکام صفحه کلیدها مشکلی وجود نداشت بازهم مجبور بودند که صفحه کلید را در بدترین حالت ممکن بسازند
کیبورد کامپیوتر که ظاهری مانند ماشین تحریر دارد یعنی ترکیب و چیدمان کلیدهای ماشین تحریر است ،

کلید چاپ PrtScrn یا Print Screen
در روزهایی که از سیستم عامل Dos استفاده میشد، کلید چاپ صفحه همانطوریکه از نامش انتظار میرفت عمل میکرد یعنی وقتی آنرا فشار میدادید، یک چاپ از آنچه روی صفحه میدیدید، در پرینتر ظاهر میشد.
متاسفانه در ویندوز کلید Print Screen اقدام به ارسال تصویر صفحه مانیتور به حافظه کلیپ بورد ویندوز میکند و نه پرینتر لذا با فشار دادن این کلید، ظاهرا اتفاقی نمی افتد. برای اینکه بتوانید از این تصویر صفحه مونیتور استفاده کنید باید یک برنامه گرافیکی را باز کنید و آنگاه تصویر فوق را در آن Paste نمایید. برنامه Paint در ویندوز میتواند اینکار را بکند. حال میتوانید نسبت به چاپ تصویر از این برنامه گرافیکی اقدام کنید. در بعضی از کیبوردها لازم است کلید Shift را نگهدارید و بعد کلید Print Screen را بزنید.

کلیدهای ارقامی( Number keys یا Numeric keys):
مجموعه ۱۷ کلید سمت راست که روی آنها اعداد و ارقام ( ۰ تا ۹ ) و چهار علامت اصلی(/-+) ریاضی میباشد (در صورتی که بطور متناوب با اعمال ریاضی و ارقام کار دارید کلید(Num Luck) رامی فشارید تا چراغ(Num Luck) که در بالای همین قسمت صفحه کلید میباشد روشن شود و این قسمت کلیدها فعال شوند و مانند یک ماشین حساب با آن کار نمایید .

کارکرد کلیدهای ارقامی :
۱)ارقام صفر تا نه
۲)علامت (-) منها،(?)ضرب،(/)تقسیم،(+) جمع و (.) نشانگر ممیز می باشند.

کلیدNum Luck
که جهت فعال نمودن کلیدهای ارقامی است ( در بالای صفحه چراغی وجود دارد که روشن و خاموش بودن آن نشانگر فعال یا غیر فعال بودن این کلیدها می باشد.)

کلید Enter
کلید Enter که بعد از تایپ اعمالی (داده ها یا اطلاعاتی)جهت اعمال و آمادگی برای دادن اعمال بعدی رفتن به مرحله بعدی و زدن مجّدد آن جهت دریافت حاصل کار(به نوعی معادل علامت مساوی(=) است ) بکار می رود.

کلیدهای ویرایشی(Text keys یا Edit keys)
مجموعه ۱۳ کلید ویرایش متنها که در ردیف دوم بعد از کلیدهای ارقامی در وسط صفحه قرار دارند.کلیدهای مخصوص ویرایش و کنترل صفحه متن میباشد

کلید page up
که صفحه متن را به اندازه یک صفحه نمایشی یا مانیتور به طرف بالامیبرد.

کلید page down
که صفحه متن را به اندازه یک صفحه نمایشی یا مانیتور به طرف پایین می آورد.

کلیدhome
کلیدhome نشانگر را به اول همان خط میبرد. ۵) کلیدend نشانگر را به انتهای همان خط میبرد. ۶)کلید delete با یک بار زدن آن یک حرف سمت راست(انگلیسی) نشانگر را حذف مینمایید (یا کلمه یا جمله انتخاب شده را.)

کلید insert
کلید insert جهت قرار دادن کلمه ای یا حرفی (کاراکتری) به جای حرف یا کلمه دیگری که انتخاب نموده ایم.

نکته مهم: این دکمه ها بهمراه کلید Ctrl و Alt و Shift وظایف دیگری به عهده میگیرند

چهار کلید جهت نما (arrow keys)
چهار کلید جهت نما (arrow keys) که جهت بالا وپایین،سمت راست و چپ بردن نشانگر ( pointer) در متن (در حالت عادی به اندازه یک کاراکتر ( حرف ) به سمت چپ و راست و یا یک خط به بالا و پائین جابجا می نمایند ولی بهمراه (فشردن) کلید ctrl که در روی صفحه اصلی و حروف قرار دارد شامل پرش کلمه ، پاراگراف و صفحه نمایشی می شوند.) کلیدهای اشاره گر(arrow keys ) شامل موارد و حالتهای زیر هستند
- کلید فلش بالابر در متن اشاره گر را یک خط بالا میآورد.
- کلید فلش پایین رو در متن اشاره گر را یک خط پایین میآورد.
- کلید فلش راست بر در متن اشاره گر را یک حرف به سمت راست میآورد.
- کلید فلش چپ بر در متن اشاره گر را یک حرف به سمت چپ میآورد.
و اما در قسمت بالای کلیدهای اشاره ای (arrow keys ) کلید های زیر قرار دارند.

کی پد عددی و Num Lock
اکثر کیبوردهای کامپیوتر در منتهی الیه سمت راست خود، یک مجموعه کوچک از کلیدها را دارند که به کی پد عددی یا Numeric Keypad معروف است. این کی پد مجموعه ای از کلیدهای اعداد را بعلاوه چند کلید اضافی مانند پیکانهای حرکت کرسر، PgDn ، End و غیره دارد. عملکرد کی پد عدی با یک کلید بنام Num Lock تغییر میکند.
وقتی کلید Num Lock روشن است این کی پد برای وارد کردن اعداد مصرف میشود. روشن بودن آن با چراغ کوچکی روی کیبورد مشخص میشود
این کی پد مورد علاقه حسابداران است که میتوانند به سرعت اعداد را تایپ کنند. وقتی کلید Num Lock خاموش باشد، هر کلید در کی پد عملی را انجام میدهد که زیر عددها نوشته شده است. مثلا کلیدهای پیکان برای حرکت دادن کرسر در صفحه مصرف میشود. کلیدهایی که با PgUp و Pg Down مشخص شده اند میتوانند کرسر را یک صفحه به بالا و پایین ببرند. کلیدهای Home و End کرسر را به اول یا آخر یک خط یا سند میبرند.
کی پد عددی معمولا دارای کلیدهای دیگری هم هست . بعضی از آنها علامتهای مفیدی هستند مانند نقطه، ممیز، علامتهای مثبت و منفی.

کلید Insert
کلید درج یا Ins بصورت روشن و خاموش عمل میکند و مشخص میکند که آیا کاراکترهای جدیدی که تایپ میکنید روی متون قبلی نوشته شود و یا آنها را کنار زده و لابلای آنها درج گردد. وقتی کلید Insert را روشن میکنید، هر آنچه تایپ نمایید در محل کرسر درج میگردد و متنی که قبلا موجود بود به سمت راست میرود. وقتی کلید Insert خاموش است، متن جدیدی که تایپ میکنید روی متن قبلی در سمت راست کرسر بازنویسی میشود. اغلب برنامه ها کلید Insert را خاموش میکنند. متاسفانه هیچ چراغی برای نشان دادن حالت این کلید در کیبورد وجود ندارد.

کلید Application
اگر در کیبورد خود کلید ویندوز دارید به احتمال قوی کلید Application هم خواهید داشت. که با علامتی مانند نوشته هایی روی کاغذ و یک اشاره گر ماوس روی آن در سمت راست Space bar دیده میشود. این کلید مانند دکمه راست ماوس یا همان کلیک راست عمل میکند.

کلید Pause-Break
این کلید قبلا در برنامه نویسی و دیباگ کردن برنامه ها مصرف داشت و امروزه در کاربرد روزانه مصرف چندانی ندارد. به نوعی باعث توقف موقت نرم افزار می شود البته باید برنامه نویس پیش فرض تعریف کند!!

کلید Scroll Lock
کلید Scroll Lock از نوع روشن و خاموش است که اثر کلیدهای حرکت دهنده کرسر یعنی پیکان ها را تعریف میکند. در اکثر برنامه های امروزی اثر این کلید خنثی شده است و زدن آن تاثیری در روند برنامه ندارد. در برنامه هایی که از این کلید پشتیبانی میکنند با روشن کردن کلید Scroll Lock ، زدن کلیدهای پیکان باعث میشود تا کل صفحه حرکت کند و کرسر در جای خود ثابت بماند. وقتی کلید Scroll Lock خاموش باشد، این کرسر است که حرکت میکند.

کلید های Ctrl, Alt, Shift

قبل از ذکر کاربرد این سه کلید مهم به چندنکته مهم مشترک در باب آنها می پردازم :
- این کلید به کلیدهای ترکیبی و میانبر معروف هستند به این معنا که این کلید به همراه سایر کلیدها دیگر مصرف می شود. و به تنهایی هیچ عملیاتی خاصی انجام نمی دهد.
- ترکیب این کلیدها این گونه است اول یک یا دو کلید میانبر را باهم می گیرم سپس کلید اصلی دیگر را فشار می دهیم عملیات مورد نظر انجام می شود
- در مقالات و حتی راهنما بدین گونه ذکر می شود CTRl +p بدین معناست که علامت + در CTRl +P به معنای آنست که کلید CTRL را نگه دارید، آنگاه کلید P را بزنید.
- اگر در حالیکه این کلید را نگه داشته اید، کلید دیگری را بزنید، کار تعریف شده برای این ترکیب انجام میشود. این عمل بستگی به نرم افزاری ( برنامه) دارد که در حال اجرای آن هستید. مثلا در اکثر برنامه های ویندوز ترکیب CTRL+S سند باز جاری را ذخیره یا Save میکند
- کلید میانبر ترکیبی می تواند دوتایی باشد یعنی مثلا Shift +Alt +s باهم کار ذخیره جدید یا همان Save as را انجام می دهد این ترکیبها هم بستگی به پیش فرض نرم افزار دارد یعنی هر نرم افزار به گونه ایست، برای کار کلیدها ترکیبی دو حالته مثل بالا کلید ترکیبی Shift و Alt را می گیریم و بعد s را فشار میدهیم یادتان باشد گرفتن کلید ترکیب به مدت زیاد تاثیری ندارد!!! به تنهایی اتفاقی نمی افتد.
- اگر Ctrl + Shift+ Alt را باهم بگیریم چه می شود؟ در سیستم عامل مانند ویندوز عمل خاموش شدن کامپیوتر یا شات دان یا ShoutDown اتفاق می افتد و با گرفتن سه کلید باهم کامپیوتر خاموش می شود امتحان کنید!!!!
- از هر کدام از کلیدهای ترکیبی روی صفحه کلید دو عدد درج شده است و در سمت راست و چپ صفحه کلید مشاهده کنید ، البته جهت راحتی انجام کار با دو دست میباشد و کارشان یکسان است.
یک نکته دو کلید کلید Ctrl, Alt, Shift سمت چپ و راست یکی نیستند
اما این دو کلید همیشه کارکرد یکسان ندارند مثلا CTrl راست همراه با Shift راست در ویندوز را فارسی می کند اما همین ترکیب چپ ویندوز را انگلیسی می کند ، در حالت کلی کلیدهای چپ و راست کارکرد برابر و مشابه دارند اما برخی از پارامترها به این گونه تعریف می شوند left Shift +A یعنی کلید Shift سمت چپ همراه با کلید F فلان عملکرد را داراست.
کلید CTRL
این کلید همراه با دو کلید Shift و Alt کلیدهای ترکیبی و میانبر هستند به این معنا که این کلید به همراه سایر کلیدها دیگر مصرف میشود. و به تنهایی هیچ عملیاتی خاصی انجام نمی دهد.
یا کلید ctrl در برنامه های مختلف (بخصوص برنامه نوشتاری word) برای نمونه چند اعمال زیر را دارد: ctrl + x => cut ctrl + c => copy ctrl + v => paste ctrl + z => undo ctrl + o => open ctrl + p => print ctrl + n => new ctrl + a => select all ctrl + s => save 5)
یا کلید ctrl در برنامه های مختلف (بخصوص برنامه نوشتاری word) برای نمونه چند اعمال زیر را دارد: ctrl + x => cut ctrl + c => copy ctrl + v => paste ctrl + z => undo ctrl + o => open ctrl + p => print ctrl + n => new ctrl + a => select all ctrl + s => save 5)
در پایان مقاله به صورت جدول تفکیکی مطابق با پیش تعریف ویندوز میانبرها را مثال زدیم.
کلید ALT
این کلید نیز مانند کلید CTRL کلید ترکیبی میانبر است همراه سایر کلیدها مصرف میشود. در اکثر برنامه های ویندوز منوهای بالای صفحه که حروف آنها با یک خط در زیر آنها مشخص شده با نگهداشتن کلید ALT و زدن آن کلید زیر خط دار، منوی مربوطه را باز میکند. درست مثل اینکه ماوس را روی آن منوی انتخابی برده و کلیک کرده اید. مثلا برای باز کردن منوی File میتوانید با ماوس روی نوشته File کلیک کنید و یا میتوانید کلید ALT را نگهداشته و همزمان کلید F را بزنید. مثلا در برنامه ویندوز Alt به همراه کلید F4 پنجره را میبندد.
کلید shift
این کلید نیز مانند کلید CTRL کلید ترکیبی میانبر است همراه سایر کلیدها مصرف میشود. در اکثر برنامه های تعریف خاصی دارد اما در ویندوز و نرم افزارهای مرتبط کاربرد مشابه دارد
کلید Shift معمولا در ترکیب با یکی از کلیدهای الفبا برای تایپ حروف بزرگ مصرف میشود. اگر Shift را با یکی از کلیدهای عددی ردیف بالای کیبورد مصرف کنید، علامتی که بالای هر عدد است ظاهر میشود. از کلید Shift معمولا به عنوان یک میانبر برای انجام کاری خاص استفاده میشود. مثلا نگهداشتن کلید Shift و داخل کردن سی دی رام در درایو معرف آنست که عمل Auto-Run در سی دی انجام نگیرد و سی دی بصورت خودکار اجرا نمیشود.
کلید shift جهت تغییر(تبدیل) کارهای صفحه کلید اصلی می باشد بدین نحو که در صورت همراه بودن کلید shift بهمراه کلیدهای دیگر آن کلیدها کار دیگری را انجام میدهند.
مثلا به همراه حروف الفبا باعث تغییر حروف کوچک به حروف بزرگ میشود. و با کلیدهایی که نشانگر دو عمل متفاوت میباشند باعث فعال شدن عمل دیگر(که در قسمت بالای کلید مشخص شده است) میشود. مثلا کلیدهای ردیف اول قسمت بالا بدون shift کاراکترهای ارقامی(= – ۰ ۹ ۸ ۷ ۶ ۵ ۴ ۳ ۲ ۱ `) را تایپ می نمایند.

ولی به همراه shift کاراکترهای (+ _ ) ( & ^ % $ # @ ! ~) را به ترتیب وارد مینماید. بقیه کلیدها بدون shift به ترتیب ([ p o I u y t r e w q ; l k j h g f d s a / . , m n b v c x z ) می باشند اما به همراه shift به حالت زیر درمیآیند.( } { P O I U Y T R E W Q : L K J H G F D S A | ? > < M N B V C X Z) ضمنا کلید shift در برنامه های مختلف می تواند وظایف دیگری نیز به عهده بگیرد.

نکته: جهت اطلاع افرادی که به عملکرد کلید shift در برنامه نوشت افزاری(۲۰۰۰) word 97 فارسی نیازمند میباشند : کلیدها از بالا به پایین(از سمت راست به چپ) بدون Shift به ترتیب: = – ۰ ۹ ۸ ۷ ۶ ۵ ۴ ۳ ۲ ۱ پ چ ج ح خ ه ع غ ف ق ث ص ض گ ک م ن ت ا ل ب ی س ش ژ / . و ئ د ذ ر ز ط ظ کلیدها از بالا به پایین(از سمت راست به چپ) به همراه کلید Shift : + _ ( ) ? ، ^ % $ # @ ! ّ > < ؛ ? ? ‘ إ لإ ء ُ ً َ : / ، ـ آ لأ ى ى ٍ ِ | ؟ . , ’ لآ { } ْ ~

کلید های میانبر صفحه کلید در ویندوز :
کلید های میانبر صفحه کلید ، کلیدهایی هستند که با فشار دادن آنها کار مورد نظر ما انجام میگیرد که در حالت معمولی باید با موس این کار را انجام دهیم. باز کردن ، بستن ، حرکت در منوی شروع ، دسکتاپ ، منوها ، پنجره های محاوره ای و صفحه های وب و … . بطور کلی استفاده از میانبرها کار با کامپیوتر را آسان تر می کند.

این هم میانبر صفحه کلید ویندوز :

میانبرهای عمومی صفحه کلید: General keyboard shortcuts

کپی CTRL+C

برش CTRL+X

چسباندن (paste) CTRL+V

Undo CTRL+Z

Redo CTRL+Y

پاک کردن DELETE

پاک کردن آیتم انتخاب شده بدون اینکه به سطل آشغال ویندوز برود
SHIFT+DELETE

کپی کردن آیتم انتخاب شده CTRL while dragging an item

ایجاد میانبر برای آیتم انتخاب شده CTRL+SHIFT while dragging an item

تغییر نام آیتم انتخاب شده F2

انتقال اشاره گر به ابتدای کلمه بعدی CTRL+RIGHT ARROW

انتقال اشاره گر به ابتدای کلمه قبلی CTRL+LEFT ARROW

انتقال اشاره گر به ابتدای پاراگراف بعدی CTRL+DOWN ARROW

انتقال اشاره گر به ابتدای پاراگراف قبلی CTRL+UP ARROW

Highlight یک بلوک از متن CTRL+SHIFT with any of the arrow keys

انتخاب بیش از یک آیتم در پنجره ، دسکتاپ یا انتخاب متن در یک سند SHIFT with any of the arrow keys

انتخاب همه CTRL+A

جستجو برای فایل یا پوشه F3

نمایش خصوصیات آیتم انتخاب شده ALT+ENTER

بستن آیتم فعال یا خارج شدن از برنامه فعال ALT+F4

نمایش خصوصیات شی انتخاب شده ALT+Enter

باز کردن منوی میانبر برای پنجره فعال ALT+SPACEBAR

بستن سند فعال در برنامه هایی که به شما اجازه باز کردن چند سند را میدهد CTRL+F4

سوئیچ بین آیتم های باز شده ALT+TAB

چرخش میان آیتم هایی که در گروهی که باز شده اند ALT+ESC

چرخش میان عناصر صفحه در پنجره یا دسکتاپ F6

نمایش لیست نوار آدرس در My Computer یا ویندوز اکسپلورر F4

نمایش منوی میانبر برای آیتم انتخاب شده SHIFT+F10

نمایش منوی سیستم برای پنجره فعال ALT+SPACEBAR

نمایش منوی شروع CTRL+ESC

نمایش منوی متناظر ALT+Underlined letter in a menu name

اجرای دستور متناظر Underlined letter in a command name on an open menu

فعال کردن نوار منو در پنجره فعال F10

باز کردن منوی بعدی در سمت راست یا بازکردن زیرمنو RIGHT ARROW

باز کردن منوی بعدی در سمت چپ یا بستن زیرمنو LEFT ARROW

Refresh کردن پنجره فعال F5

دیدن پوشه بالاتر در My Computer و ویندوز اکسپلورر BACKSPACE

لغو کار جاری ESC

مانع شدن از اجرای خودکار CD SHIFT when you insert a CD into the
CD-ROM drive

میانبرهای کادرهای محاوره ای: Dialog box keyboard shortcuts

حرکت به جلو بین تب ها CTRL+TAB

حرکت به عقب بین تب ها CTRL+SHIFT+TAB

حرکت به جلو بین اختیارات (options) TAB

حرکت به عقب بین اختیارات (options) SHIFT+TAB

اجرای دستور یا انتخاب دستور مورد نظر ALT+Underlined letter

اجرای دستور دکمه یا اختیار فعال ENTER

صفحه کلید از نمای نزدیک :

پردازنده موجود در یک صفحه کلید ، بمنظور عملکرد صحیح صفحه کلید، می بایست قادر به شناخت و آگاهی از چندین موضوع باشد. مهمترین این موضوعات عبارتند از :

آگاهی از موقعیت کلید در ماتریس کلید ها ( مدار ماتریسی )

میزان جهش ( Bounce ) کلید و نحوه فیلتر نمودن آن

سرعتی که اطلاعات برای typematics ارسال می گردند.

منبع: www.majazionline.ir

کانال مجازي آنلاين را دنبال کنيد : telegram.me/majazionline

اين مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذاريد
2675 دوشنبه 29 مهر 1392 majazionline نظرات (0)موضوع(آموزش کامپیوتر )

مطالب مرتبط

آموزش اسکرین شات گرفتن در تمامی نسخه‌های ویندوز
آموزش تصویری اتصال شبکه دو لپ تاپ یا کامپیوتر به صورت بی سیم بدون روتر
آموزش افزایش سرعت دیسک کامپیوتر با چند روش ساده
آموزش رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر
کامپیوتر خود را خاموش نکنید
آموزش فعال کردن قفل جدیددر ویندوز 10
آموزش جامع آی سی دی ال ICDL
آموزش اضافه کردن پوشه به منوی Start
آموزش حذف درخواست پسورد پس از روشن شدن کامپیوتر در حالت Sleep
آموزش تصویری حذف پوشه های خالی سیستم با نرم افزار RED
آموزش بسته شدن اتوماتیک برنامه های هنگ کرده درکامپیوتر
آموزش تصویری ساخت کتابخانه آی‌تونز در رایانه
آموزش اضافه کردن نوت پد به راست کلیک
آموزش کامل قطعات کامپیوتر
آموزش وصل کردن تلویزیون به کامپیوتر با بلوتوث
آموزش 12 ترفند ساده و مخفی در ویندوز که کارتان را سرعت می‌بخشد
آموزش تصویری چگونه رمز BIOS را ریست کنیم؟!
آموزش باز گرداندن my computer به دسکتاپ 8.1
آموزش تصویری نصب رم بروی مادربرد
آموزش چگونه می‌توانید دو سیستم عامل گوناگون را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید؟
آموزش لغات تخصصي پر کاربرد کامپيوتر (سری دوم)
آموزش ۴۰ نکته برای حل مشکل کامپیوتر، قبل از تماس با متخصص
آموزش 55 نکته مهم و توصیه عمومی به کاربران کامپیوتر و اینترنت
آموزش چگونه از رتبه سخت‌افزار خود در ویندوز 8.1 مطلع شویم؟
آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر با کابل کراس
آموزش لغات تخصصي پر کاربرد کامپيوتر (سری اول)
آموزش بدون نرم افزار کیبوردتان را قفل کنید!!!
آموزش تصویری گذاشتن پسوورد در ویندوز
آموزش تصویری غیر فعال کردن منوی تاخیر جهت افزایش سرعت نمایش کامپیوتر
آموزش تصویری قرار دادن پوشه ها در قسمت taskbar یا نوار ابزار کامپیوتر
آموزش دقیق ذخیره سازی فایل در google drive!
آموزش افزایش سرعت Shutdown در ویندوز
آموزش چگونه مانیتور خود‌ را کالیبره و خوش رنگ کنیم؟
آموزش 8 راهکار طلایی برای ایمن کردن رایانه
آموزش 6 نکته برای وفاداران به XP
آموزش رفع مشکل عدم شناسایی سخت‌افزار بلوتوث در ویندوز
آموزش تصویری چگونه کامپیوتر دسکتاپ خود را کاملا تمیز کنیم
آموزش رفع مشکل اجرای "فایل‌های exe"
جزوات درس کامپیوتر مجموعه مدارس واله
آموزش چطور windows stone تان را غیرفعال کنید؟
آموزش چگونه PS3 را به کامپیوتر متصل کنیم
آموزش نحوه انتخاب رم کامپیوتر
آموزش چگونه از درایوهای جامد استفاده کنیم؟
آموزش علت روشن نشدن کامپیوتر
آموزش ساخت CD بوت تعمیر و بازیابی ویندوز ۸
آموزش گام به گام و تصویری رفع خطای Windows Installer Service unavailable
آموزش تصویری و گام به گام رفع مشکل permission to save in this location
آموزش چند نکته که باید قبل استفاده از اینترنت بدانید
آموزش 10 فرمان کاربردی در محیط cmd
آموزش فایل‌های حذف نشدنی در ویندوز را راحت پاک کنید

آخرين مطالب ارسالي

-براي پاسخ سريع لطفا با شماره 09304293050 تماس بگيريد


کد امنیتی رفرش
قوانين بخش نظرات
1 - نظرات اسپم و تبليغاتي تاييد نخواهد شد.
2 - فقط نظراتي که جنبه عمومي داشته باشند تاييد و منتشر مي شوند.
3 - نظرات فينگليش تاييد نخواهند شد.
4 - هرگونه درخواست و يا حل مشکلات فقط در انجمن امکان پذير است.
5 - لطفا انتقادات و پيشنهادات و همچنين درخواست هاي خود را از بخش هاي تماس با ما و درخواستي ها ارسال نماييد.

کانال مجازی آنلاین

کانال تلگرام مجازی آنلاین

مجوزهاي سايت

logo-samandehi

اطلاعات کاربري

مطالب پربازديد

مطالب تصادفي

آمار سايت

کل مطالب : 7587
کل نظرات : 1463
افراد آنلاين : 7
تعداد اعضا : 9716
بازديد کل سايت : 37,328,792